آرام گرافیک - عکس،فتوشاپ،آموزش،طراحی،کورل دراو،طراحی عکس

رد تورم بر نذری؛ غذا‌های مختلف برای ۱۰۰ نفر چقدر در می‌آید؟

مجله اینترنتی ندا آنلاین:

روزنامه هفت صبح – احمدرضا نجفی: هیئت هایی که برای عزاداران امام حسین غذای نذری آماده می کنند، امسال باید پول بیشتری برای نذرشان کنار بگذارند. با پرس و جو از چند آشپز ماهر که در هیئت های عزاداری فعالیت می کنند، مقدار مواد لازم برای پخت قیمه سیب زمینی، قورمه سبزی، عدس پلو با گوشت، خورشت فسنجان، زرشک پلو با مرغ و شله زرد را لیست کردیم و با مراجعه به میادین تره بار شهرداری و کشتارگاه ها میزان هزینه لازم برای خرید فله ای را پیدا کردیم و توانستیم با یک محاسبه، هزینه لازم برای غذای نذری ۱۰۰ نفر را به دست آوریم. احتمالا برای شما هم همیشه جای سوال بوده که هیئت های عزاداری چقدر خرج هر وعده غذای نذری می کنند. امروز با خواندن این مطلب جواب سوال تان را خواهید گرفت.

قیمه؛ یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومان

رد تورم بر غذای نذری

آماده کردن قیمه نذری؛ تهیه قیمت نذری برای ۱۰۰ نفر، حدود ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم برنج می خواهد که مقدار آن بسته به اندازه پرس های نذری متغیر هست. ما برنج مورد نیاز را ۱۷ کیلوگرم در نظر می گیریم. برنج ایرانی فله ای طارم یا هاشمی برای هر ۱۰ کیلوگرم، ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارد. در نتیجه برنج مورد نیاز ما برای قیمت نذری حدود ۱۹۰ هزار تومان خرج بر می دارد. مقدار لپه لازم برای ۱۰۰ نفر حدود چهار کیلوگرم هست.

لپه باز در میادین تره بار شهرداری، کیلویی هشت هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می شود. در نتیجه باید ۳۴ هزار تومان هم خرج لپه کنیم. سیب زمینی را اگر به صورت چیپس های خلال تهیه کنیم، صورت خوشی ندارد. برای همین اکثر هیئت ها خودشان سیب زمینی را پوست کنده و خرد می کنند. برای قیمت نذری حدود هفت کیلوگرم سیب زمینی لازم هست که با توجه به قیمت دو هزار تومانی هر کیلو، حدود ۱۴ هزار تومان تمام می شود.

حدود هفت کیلوگرم پیاز هم به همین قیمت لازم هست که ۱۴ هزار تومان دیگر به خرج نذری ۱۰۰ نفره ما اضافه می کند. گوشتی که ایرانی ها برای خورشت در نظر می گیرند، عموما گوشت سردست هست. هیئت های بزرگ اکثرا برای غذای نذری گوسفند می کشند اما برای یک هیئت ۱۰۰ نفره قربانی کردن یک گوسفند دور از ذهن هست چرا که یک هیئت ۱۰۰ نفره نهایتا هفت کیلوگرم گوشت لازم دارد.

گوشت گوسفندی در حال حاضر کیلویی ۸۵ هزار تومان هست. اما برای صرفه جویی می شود از گوشت ۵۳ هزار تومانی گوساله هم استفاده کرد. در نتیجه برای یک نذری با کیفیت باید حدود ۶۰۰ هزار تومان هزینه گوشت کنار بگذاریم. رب مورد نیاز برای یک قیمه خوش رنگ ۱۰۰ نفره، سه کیلوگرم هست و با توجه به قیمت ۱۰ هزار تومانی هر کیلوگرم رب گوجه فرنگی، ۳۰ هزار تومان هم برای رب کنار می گذاریم.

لیموعمانی را اگر به صورت فله ای بخریم، کیلویی ۴۳ هزار تومان در می آید و آشپزهایی که به ترش بودن غذا علاقه دارند، همان یک کیلوگرم لیموعمانی را استفاده می کنند. اما ۵۰۰ گرم لیموعمانی هم کفایت می کند. برای پخت قیمه نذری، حدود ۱۰ کیلوگرم روغن لازم هست که ۱۴۰ هزار تومان خرج روی دست صاحب نذر می گذارد. دو مثقال زعفران برای تزئین برنج، ۸۰ هزار تومان خرج لازم دارد.

بعد از آماده شدن غذا نوبت به ظرف های یک بار مصرف می رسد که اگر به صورت فله ای اندازه بزرگ آنها را تهیه کنیم، دانه ای ۴۰۰ تومان در می آید و ۴۰ هزار تومان خرج لازم دارد. با کنار هم گذاشتن این مخارج، متوجه شدیم یک هیئت ۱۰۰ نفره برای یک وعده قیمه نذری امام حسین باید سر جمع یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومان خرج کند.

قورمه سبزی؛ یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان

رد تورم بر غذای نذری

قورمه امام حسین خوردن دارد. حتی اگر نذری هیئت بغلی قیمه باشد. قورمه سبزی مثل بقیه غذاهای خورشتی، ۱۷ کیلوگرم برنج برای هیئت ۱۰۰ نفره لازم دارد که همین اول کار ۱۹۰ هزار تومان خرج روی دست صاحب نذر می گذارد. سبزی قورمه را اگر خودمان پاک کنیم، ارزان تر در می آید اما عموما هیئت ها وقت سبزی پاک کردن ندارند و این کار را به سبزی فروش می سپارند. برای همین خرید ۱۰ کیلو سبزی قورمه پاک شده لازم برای نذری ۱۰۰ نفره، ۶۰ هزار تومان خرج بر می دارد.

لوبیاقرمز را اگر از میادین تره بار شهرداری بخریم کیلویی ۱۲ هزار تومان در می آید؛ با توجه به این که نذری ۱۰۰ نفره ما تقریبا چهار کیلوگرم لوبیاقرمز لازم دارد، باید ۴۸ هزار تومان برای لوبیا کنار بگذاریم. گوشت هم که مثل همیشه خرج اصلی خورشت های ایرانی به حساب می آید.

قورمه سبزی ۱۰۰ نفره ما هشت کیلوگرم گوشت خورشتی لازم دارد. اگر بخواهیم برای خورشت مان گوشت سردست گوسفند استفاده کنیم، باید ۶۸۰ هزار تومان خرج کنیم و اگر بخواهیم از کیفیت غذا کم کنیم و گوشت گوساله استفاده کنیم، خرج گوشت مان ۴۲۵ هزار تومان می شود، ولی ما تصمیم گرفتیم غذای با کیفیت دست عزاداران امام حسین بدهیم. برای همین همان گوشت گوسفندی را برای خورشت در نظر می گیریم.

پیاز لازم برای قورمه سبزی، نسبت به بقیه خورشت ها بیشتر هست. به خاطر همین، برای یک نذری ۱۰۰ نفره، ۱۰ کیلوگرم پیاز لازم هست که ۲۰ هزار تومان تمام می شود. یک کیلو لیموعمانی برای مزه دادن به قورمه سبزی ۱۰۰ نفره لازم هست. برای همین ۴۳ هزار تومان هم باید برای لیموعمانی کنار بگذاریم. البته اگر لیموعمانی باز بخریم، چرا که لیموعمانی های بسته بندی شده خیلی گران تر تمام می شوند.

۱۰ کیلوگرم روغن هم که برای همه غذاهای خورشتی لازم هست و اگر بطری های بزرگ بخریم، ۱۴۰ هزار تومان هزینه بر می دارد. زعفران لازم برای تزئین ۱۰۰ پرس برنج، دو مثقال هست که ۸۰ هزار تومان خرج بر می دارد. اگر ۴۰ تومان هزینه خرید ۱۰۰ ظرف یک بار مصرف را هم به مخارج پخت قورمه سبزی نذری اضافه کنیم، باید سر جمع در حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان برای یک وعده قورمه سبزی هیئت ۱۰۰ نفره مان در نظر بگیریم.

عدس پلو با گوشت؛ ۹۵۰ هزار تومان

رد تورم بر غذای نذری

عدس پلو مثل غذاهای خورشتی، ۱۷ کیلوگرم برنج لازم دارد که ۱۹۰ هزار تومان خرج بر می دارد. مقدار عدس لازم برای یک نذری ۱۰۰ نفره، پنج کیلوگرم هست و اگر عدس را از میادین تره بار شهرداری بخریم، ۳۳ هزار تومان تمام می شود. هیئت ها عموما خودشان گوشت را چرخ می کنند. برای همین خرجی که برای تهیه گوشت لازم هست، کیلویی ۸۵ هزار تومان هست.

با توجه به این که ۱۰۰ پرس عدس پلو، پنج کیلوگرم گوشت لازم دارد، باید ۴۲۵ هزار تومان برای گوشت کنار بگذاریم. میزان رب مورد استفاده از در عدس پلو بستگی به سلیقه آشپز دارد. اگر بخواهد عدس را مثل خورشت کنار برنج بکشد، نسبت به عدس پلو مخلوط رب بیشتری لازم دارد. ما به طور میانگین میزان رب مورد نیاز برای نذری مان را یک کیلوگرم در نظر گرفتیم که ۱۰ هزار تومان قیمت دارد. بعضی آشپزها برای عدس پلو کشمش را به زرشک ترجیح می دهند. فرقی نمی کند ما کدام را برای غذای نذری استفاده کنیم، در هر صورت دو کیلوگرم کشمش یا زرشک لازم داریم. کشمش پلویی در میادین تره بار شهرداری ۱۵ هزار تومان قیمت دارد اما زرشک گران تر هست و کیلویی ۳۰ هزار تومان خرج روی دست می گذارد.

ما برای این که در نذری امام حسین کم نگذاشته باشیم، زرشک را برای عدس پلو انتخاب کردیم که ۶۰ هزار تومان هزینه بر می دارد. هفت کیلوگرم پیاز، تقریبا برای هر نوع غذای ایرانی لازم هست. قیمت زیادی هم ندارد و نهایت ۱۴ هزار تومان خرج روی دست صاحب نذر می گذارد. ۱۰ کیلوگرم روغن پایه ثابت غذاهای نذری ۱۰۰ نفره هست که ۱۴۰ هزار تومان هزینه دارد.

اگر بخواهیم برنج مان را با زعفران تزئین کنیم، باید ۸۰ هزار تومان هم برای دو مثقال زعفران کنار بگذاریم. در نهایت اگر ۴۰ هزار تومان خرج ظروف یکبار مصرف را هم کنار این مخارج بگذاریم، یک وعده عدس پلو برای یک هیئت ۱۰۰ نفره یک میلیون تومان خرج لازم دارد.

زرشک پلو با مرغ؛ ۷۷۰ هزار تومان

رد تورم بر غذای نذری

آماده کردن مرغ نسبت به غذاهای خورشتی، خیلی آسان تر هست. دیگر لازم نیست ترتیب خاصی را رعایت کنیم و کافی هست مرغ آب پز شده را رنگ کنیم و کنار زرشک پلو بگذاریم. اما گرانی مرغ این روزها باعث شده نذری زرشک پلو با مرغ کمی پر هزینه به نظر برسد. البته اگر بتوانیم مرغ ارزان دولتی پیدا کنیم، یا به انواع منجمد وارداتی قانع باشیم، خرج نذرمان کمتر در می آید.

برنج لازم برای نذری دادن به ۱۰۰ نفر عزادار، ۱۷ کیلوگرم هست که اگر از انواع مرغوب ایرانی طارم یا هاشمی باشد ۱۹۰ هزار تومان خرج دارد. اگر میانگین قیمت مرغ را ۱۰ هزار تومان در نظر بگیریم، خرید ۴۰ کیلوگرم مرغ برای نذری ما، ۴۰۰ هزار تومان هزینه بر می دارد. همچنین باید برای خریدن دو کیلوگرم زرشک ۶۰ هزار تومان کنار بگذاریم وگرنه اصلا نمی شود اسم نذری را زرشک پلو با مرغ گذاشت. رنگ کردن ۴۰ کیلوگرم مرغ آب پز شده، تقریبا دو کیلو رب گوجه فرنگی لازم دارد که ۲۰ هزار تومان خرج بر می دارد. برنج زعفرانی د ر زرشک پلو با مرغ اهمیت بیشتری پیدا می کند و دو و نیم مثقال زعفران لازم دارد.

با توجه به این که قیمت هر مثقال زعفران ۴۰ هزار تومان هست، باید ۱۰۰ هزار تومان هم برای تزئین برنج کنار بگذاریم. با اضافه کردن ۴۰ هزار تومان هزینه خرید ظروف یکبار مصرف، هزینه یک وعده غذای نذری زرشک پلو با مرغ برای یک هیئت ۱۰۰ نفره، ۷۷۰ هزار تومان هست.

فسنجان؛ ۹۰۰ هزار تومان

رد تورم بر غذای نذری

آماده کردن فسنجان حوصله زیادی می خواهد. مواد اولیه اش هم این روزها گران شده. هوای سرد دلنشینی که در فصل بهار تجربه کردیم، باعث شد تولید آجیل و خشکبارمان به کمتر از نصف سال قبل برسد و همین موضوع قیمت خشکبار را در این یک سال به بیش از دو برابر رسانده هست. تا جایی که قیمت یک کیلوگرم گردوی فله ای ۴۸ هزار تومان شده هست.

از آنجا که در آشپزخانه هیئت وقت کافی برای پوست کندن گردو و جدا کردن پوسته از مغز گردو نداریم، باید مغز گردو بخریم که کیلویی ۹۵ هزار تومان قیمت دارد. با توجه به این که برای نذری ۱۰۰ نفره حدود پنج کیلوگرم مغز گردو لازم هست، باید ۴۷۵ هزار تومان برای خرید گردو کنار بگذاریم. ۱۹۰ هزار تومان خرج برای ۱۷ کیلوگرم برنج هم که پای ثابت تمام غذاهای نذری هست. اگر برای پخت فسنجان به جای گوشت مرغابی یا اردک، به همان گوشت مرغ اکتفا کنیم، خرید ۱۵ کیلوگرم مرغ به طور میانگین ۱۵۰ هزار تومان خرج روی دست مان می گذارد.

فسنجان بدون رب انار اصلا مزه نمی دهد. رب انار برای نذری ۱۰۰ نفره تقریبا سه کیلوگرم هست که ۶۰ هزار تومان هزینه دارد. مقدار پیاز مورد نیاز برای نذری فسنجان، چهار کیلوگرم هست. این قلم که ارزان ترین ماده اولیه مورد نیاز برای تهیه فسنجان هست، نهایتا هشت هزار تومان خرج بر می دارد.

با توجه به این که خورشت فسنجان بیشتر از بقیه خورشت ها حالت آبکی دارد، تزئین کردن برنج کمتر مورد توجه قرار می گیرد. با این حال نیم مثقال زعفران هم برای آماده کردن غذای نذری در نظر می گیریم که ۲۰ هزار تومان خرج دارد. در نهایت اگر ۴۰ هزار تومان خرج ظروف یکبار مصرف را هم کنار این مخارج بگذاریم، یک وعده چلوخورشت فسنجان برای یک هیئت ۱۰۰ نفره، ۹۰۰ هزار تومان خرج لازم دارد.

شله زرد؛ ۳۴۰ هزار تومان

رد تورم بر غذای نذری

نذری که حتما نباید پر خرج باشد؛ امام حسین نذری های کم خرج را هم از عزادارانش قبول می کند. ۱۰۰ کاسه شله زرد نهایتا ۳۴۰ هزار تومان خرج بر می دارد. چرا که کل برنج مورد نیاز برای پخت شله زرد پنج کیلوگرم هست. مقدار شکر و نبات و گلاب لازم برای آماده کردن ۱۰۰ کاسه شله زرد، هر کدام پنج کیلوگرم هست. اصل خرج شله زرد هزینه بالای مغز بادام هست که این روزها همراه بقیه خشکبار افزایش قیمت پیدا کرده هست.

با توجه به این که این نذری ۱۰۰ نفره یک کیلوگرم بادام لازم دارد، باید حدود ۹۰ هزار تومان هزینه برای مغز بادام کنار بگذاریم. بعد از مغز بادام نوبت به زعفران می رسد. برای آماده کردن این نذری، دو مثقال زعفران لازم هست که ۸۰ هزار تومان خرج بر می دارد. یک بطری پنج لیتری گلاب نهایتا ۴۵ هزار تومان قیمت خواهد داشت.

شکر را اگر به صورت فله ای از میادین تنظیم بازار تهیه کنیم، کیلویی چهار هزار تومان خرج دارد و اختصاص دادن ۲۰ هزار تومان به شکر کفایت می کند. پنج کیلوگرم نبات خرج بیشتری لازم دارد و برای خرید آن باید ۲۵ هزار تومان کنار بگذاریم. شله زرد ۱۰۰ نفره، پنج کیلوگرم برنج لازم دارد که مقدار آن به خرید فله ای نمی رسد.

اگر تعداد پرس نذری را بیشتر کنیم، می توانیم برنج را به صورت فله ای و ارزان تر تهیه کنیم اما حالا مجبوریم دست کم کیلویی ۱۵ هزار تومان برای خرید برنج خرج کنیم که ۷۵ هزار تومان خرج روی دست مان می گذارد. کاسه یکبار مصرف را اگر به تعداد بالا تهیه کنیم، دانه ای ۳۰۰ تومان در می آید و ۳۰ هزار تومان خرج لازم دارد.

دیدگاه کاربران انتشار یافته : 0 - در انتظار بررسی : 1
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.